De ondernemer

Niets mooiers dan de gastvrijheidsindustrie 
fotodeboer-9763-golf-out-fit
Theo H.J. Benschop (1954) is altijd in de gastvrijheidssector werkzaam geweest. 
Na afronding van de Hotelschool opleiding in Wageningen heeft hij uiteenlopende functies bekleed.
 
  • 1976 - 1986 Het Amsterdam Sonesta Hotel (nu Renaissance).
  • 1986 - 1991 Golden Tulip International. General Manager van het Golden Tulip Geldrop en van Golden Tulip Barbizon Capelle. Aansluitend Director of Operations van Golden Tulip International verantwoordelijk voor de exploitatieresultaten van de uiteindelijk 11 zogeheten management hotels (o.m. NH Jan Tabak, NH Barbizon Palace Amsterdam, NH Schiphol).
  • 1991-2000 Gran Dorado Leisure. In functie als statutair directeur  en lid van de hoofddirectie van Gran Dorado Leisure NV.  Onder ander verantwoordelijk voor de exploitatie van de grootschalige bungalow parken  in Nederland - Port Zélande, Zandvoort, Loohorst, Weerterbergen- alsook de parken in Duitsland - Heilbachsee en Hochsauerland.
  • 2000-2002 in functie van Directeur Development & Construction, lid van de Executive Board van Center Parcs Europe. Ontstaan uit de fusie van Gran Dorado Leisure met Center Parcs.
 
In 2003 is Theo H.J. Benschop gestart met zijn adviesbedrijf PLC Partners in Leisure. Een prachtige periode breekt aan. Sinds die tijd een enorm gevarieerd palet aan opdrachten mogen uitvoeren voor een zeer uiteenlopende groep van opdrachtgevers.(Zie tabblad 'Referenties').
Mooie, toonaangevende marktpartijen waarmee een bijzonder prettige samenwerking is geweest en waar waardevolle lange termijn relaties zijn ontstaan.

‘Werk’ en ‘genieten’ gaan heel goed samen


De afgelopen jaren heb ik ontzettend mooie en uitdagende functies mogen bekleden. Dat was alleen maar mogelijk met de geweldige ondersteuning vanuit het ‘thuisfront’. Van echtgenote Marianne én van de kinderen. Met haar hotelschool opleiding is zij ook binnen PLC Partners in Leisure actief en volledig betrokken bij de dossiers die wij behandelen. Dat is mooi en heerlijk om samen te doen. 
Daarnaast is de leisure bedrijfstak natuurlijk een ontzettend leuke bedrijfstak. Zowel om ín en om vóór te werken,  alsook om ervan te genieten. Want ook dat doen wij volop. Reizen, sporten, ‘het bourgondische leven’.......daar zijn wij wel liefhebbers van. 
Zoals ik op de welkom pagina en op deze foto al aangeef ben ik ook een liefhebber van het golfen. Een mooi en altijd uitdagend spel. Het is........ ‘net’ werken. Ik nodig u graag uit.